KPN gaat stoppen met merken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom

DELEN

Assen – KPN gaat op termijn niet meer abonnementen aanbieden onder de telecommerken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom. Klanten hiervan zullen uiteindelijk onder het merk KPN vallen. Dat heeft de provider op donderdag bekendgemaakt.

“Voor klanten van deze merken verandert er niets”, belooft de provider in een persverklaring. “KPN heeft het voornemen om op termijn de dienstverlening van deze merken verder te laten gaan onder de vlag van het KPN-merk.” Alleen de naam op de factuur en andere communicatie zal veranderen. Als Telfort-, XS4ALL- of Yes Telecom-klant val je dan onder het KPN-merk.

Een woordvoerder van de provider kan nog niet vertellen wanneer de verandering per provider zal worden doorgevoerd. “We gaan per merk kijken hoe we dat precies gaan aanpakken.”

Dochterondernemingen
KPN wil de onbetwiste kwaliteitsprovider zijn met de beste diensten, klantenservice en netwerken. Om dit te bewerkstelligen, gaat de provider op termijn stoppen met de merknamen Telfort, Telfort Zakelijk, XS4ALL en Yes Telecom. Dit zijn dochterondernemingen van KPN die gebruik maken van het mobiele en vaste netwerk van de provider. Vanaf 2019 zullen deze merken verder gaan onder de vlag van het KPN-merk.

Beste elementen van afzonderlijke merken
“Met de focus op het KPN-merk gaan we de KPN-dienstverlening uitbreiden met de beste elementen van de afzonderlijke merken, zoals de hoogst gewaardeerde service van XS4ALL, de betaalbare voordeeldiensten van Telfort en de persoonlijke service en het deskundig zakelijk advies van Yes Telecom”, zegt Jean-Pascal Van Overbeke, Hoofd Consumentenmarkt van KPN.

Bestaande klant
Telfort-, Telfort Zakelijk-, XS4ALL- en Yes Telecom-klanten zullen nu nog niks merken van de merknaamwijziging. Pas in de loop van 2019 en 2020 zal je automatisch overgezet worden naar KPN. Je abonnement blijft gewoon doorlopen. KPN heeft nog niet bekend gemaakt wanneer precies elk merk wordt overgezet.

Nieuw abonnement
Wil je tegen die tijd een nieuw abonnement afsluiten? Dan zal het het aanbod uiteraard minder uitgebreid zijn en wellicht ook impact hebben op de verschillende prijzen. Zo is Telfort een voordeelmerk voor de mensen die op zoek zijn naar goedkopere abonnementen. KPN geeft aan dat ze de betaalbare voordeeldiensten van Telfort gaan meenemen, maar wat hier uiteindelijk van overblijft, is nu nog niet bekend.

Bron: Nu.nl en Androidworld