Krokuswandelingen bij Landgoed Overcingel in Assen

DELEN

Assen – Een jaarlijks terugkerend evenement: de krokuswandelingen op Landgoed Overcingel in Assen. Natuurgidsen van IVN-KNNV Assen geven rondleidingen op dit landgoed waar de krokussen volop bloeien.

Op zaterdag 23 februari vindt de eerste rondleiding plaats. De gidsen vertellen over de geschiedenis van Landgoed Overcingel en over de flora en fauna van dit bijzondere gebied aan de rand van de binnenstad.

Bert Broekman organiseert deze krokuswandelingen al jaren: “De wandeling biedt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een uniek stukje Assen. Ieder jaar is er veel belangstelling voor de wandeling. Verspreid over het landgoed staan wel duizenden krokussen en samen met de andere voorjaarsbloeiers biedt dat een kleurig schouwspel. Ik vind het altijd een mooi begin van het lenteseizoen.”

De rondleidingen vinden plaats op 23 februari en 2, 8 en 9 maart, steeds om 14:00 uur. De wandeling start bij het toegangshek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27 en duurt ruim een uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom).

Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid de tuin te bezichtigen. Zolang de sneeuwklokjes bloeien is het landgoed iedere dag vrij toegankelijk.

Foto’s: M. Babtist