Kunstbende Drenthe Warenhuis Vanderveen

DELEN

ASSEN – Op vrijdag 2 oktober opent Kunstbende Drenthe een expositie in het Kunstcafé op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. De expositie bevat werk van de top drie Drentse Kunstbendewinnaars 2015 in de categorieën Film, Expo en Fashion.

De expositie wordt op 2 oktober om 19.30 uur officieel geopend door Johan Schurer van het Kunstcafé en Kunstplaza Schurer. Vervolgens treden de winnaars van de categorieën Muziek, Dans en Taal op in de naastgelegen Buningzaal. Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

Elk jaar organiseert Kunstbende Drenthe een ontwikkelingstraject voor jong talent in Drenthe. Jong, creatief talent uit de regio presenteert hun werk in de categorieën: Film, Expo, DJ, Muziek, Theater, Fashion, Dans en Taal. De winnaars van de voorronde gaan door naar de landelijke finale in Amsterdam.

Kunstbende Drenthe biedt meer dan alleen een wedstrijd. Kunstbende Drenthe wil een springplank zijn voor het jonge talent in Drenthe. Zij doet dat in de vorm van workshops, coaching en het creëren van verschillende podia.

De expositie in het Kunstcafé van Warenhuis Vanderveen is zo’n podium.