Kunstwerk Havenkwartier Assen wint European Design Award

DELEN

Kunstwerk Havenkwartier Assen wint European Design Award

Lambert Kamps uit Groningen heeft met zijn kunstwerk ‘Bouwen & Slopen’ een European Design Award gewonnen. Het kunstwerk dat sinds vorig jaar aan de Havenkade in Assen prijkt, verdiende een bronzen medaille in de categorie Billboards. De creatie is gemaakt in opdracht van de gemeente Assen en de provincie Drenthe en verbeeldt de transitie die het Havenkwartier de komende jaren ondergaat. De jury van de European Design Award loofde de prijs onder andere uit omdat het kunstwerk begrijpbaar is voor jong en oud.

Het gebied rondom de Havenkade verandert langzaam van bedrijventerrein tot een stoere, nieuwe wijk om in te wonen, recreëren en werken. De gemeente is op nu al op zoek naar inwoners en bedrijven met ideeën en initiatieven om het gebied aantrekkelijk te maken.

Het Havenkwartier is onderdeel van het programma FlorijnAs, met als hoofddoel een betere bereikbaarheid van de stad. Zo komt er een nieuwe stationsomgeving, ontstaat een nieuwe vaarweg vanaf de Vaart richting Havenkade en creëert de Stadsboulevard betere doorstroming van het verkeer. Daarnaast zorgt de FlorijnAs voor ontwikkeling op het gebied van wonen, werken, natuur en recreatie.