Kwart eeuw Danscentrum Dokman in Assen

DELEN

ASSEN – Het bekende Asser Danscentrum Dokman bestaat deze maand 25 jaar. Reden voor Gerben Dokman een aantal extra activiteiten te houden.

Komende vrijdagavond 4 september wordt een gratis toegankelijk jubileumbal gehouden, waarbij diverse dansen centraal staan. Belangstellenden hebben niet alleen gratis toegang, maar krijgen ook een fraai programma voorgeschoteld.

Vanaf 20.00 uur treedt in het danscentrum aan de Oosterbroekstraat 2-4 de Christelijke Muziek Vereniging Oranje op en dit fanfareorkest zal speciaal voor het jubileum een miniconcert houden. Aansluitend treedt de Bob Kelly Band op, een viermans-formatie die niet alleen easy listening muziek speelt, maar ook swingende dansmuziek.

In alle drie zalen van het danscentrum is er activiteit bij de viering van het 25 jarig bestaan. Naast de genoemde muzikale optredens, wordt één van de zalen omgetoverd tot een feestcafé en ook krijgt één van de zalen een Zuid-Amerikaans tintje via de Argentijnse tango, Salsa en Merengue.

Entreekaarten voor deze bijzondere dansavond zijn gratis af te halen bij Danscentrum Dokman. De voorraad is beperkt.

Open Huis Danscentrum Dokman

Naast de feestavond ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan, houdt Danscentrum Dokman zaterdag open huis en volgende week zaterdag 12 september opnieuw. Beide dagen kunnen belangstellenden via diverse workshops kennismaken met de verschillende dansen. Ook is er vrij dansen en de entree is gratis.

Vanaf 19.00 uur, zowel zaterdag 5, als zaterdag 12 september zijn enkele dansinstructeurs aanwezig om de bezoekers bij de bijzondere dansen te begeleiden. Peter en Ina richten zich daarbij op geïnteresseerden in de Argentijnse Tango, Alfonzo zal belangstellenden de kneepjes van de Merengue en de Bachata leren en Mariëlle richt zich op de Salsa.

Zelf gaat Gerben Dokman zich richten op mensen die aandacht hebben voor het Stijldansen.

Op zaterdag 8 september 1990 opende Gerben Dokman de deuren van zijn eerste dansschool in Assen in een pand aan de Oude Molenstraat. Maar liefst vijftien jaar was de dansschool daar gevestigd. In 2005 betrok Dokman zijn huidige pand aan de Oosterbroekstraat.

“Hier is alles gelijkvloers en dit danscentrum kan beschikken over drie zalen. Daardoor kon ik het aantal lessen in de loop der jaren uitbreiden en meer diversiteit brengen, door meer dansvormen te introduceren”

Het huidige danscentrum wordt ook gebruikt als zalencentrum voor onder andere personeelsbijeenkomsten en bruiloftsfeesten. Tijdens de beide open dagen richt danscentrum Dokman zich niet alleen op de huidige leerlingen of geïnteresseerden in dans, er zijn die dagen ook dansmogelijkheden voor oud-leerlingen. Gedurende het gehele jaar worden er nog jubileumactiviteiten gehouden.

Het danscentrum in gevestigd in het pand Oosterbroekstraat 2-4 in Assen.