Laatste KPN Marathon Cup op ijs van De Bonte Wever

DELEN
Een ode aan het ijs van Assen
ASSEN – De marathon op het ijs van De Bonte Wever in Assen heeft een passende winnaar gekregen. Frank Vreugdenhil, als schaatser groot geworden op datzelfde ijs, gaat de boeken als winnaar van de allerlaatste marathon in De Bonte Wever.

Ruim 500 bezoekers keken toe hoe de schaatser uit Eldersloo, in een zinderende tweestrijd, medevluchter Mats Stoltenborg klopte. Even eerder had Simon Schouten de derde plek veiliggesteld. Ingmar Berga weet zich bijna zeker van de eindzege in de KPN Marathon Cup.

Uitslag Heren Topdivisie
  1. Frank Vreugdenhil
  2. Mats Stoltenborg
  3. Simon Schouten
  4. Crispijn Ariens
  5. Daan Besteman

Het vrouwenpeloton zal het afscheid van Assen niet snel vergeten. Een zinderende sprint vormde het slotstuk van jarenlang marathonschaatsen voor de dames in de Drentse hoofdstad. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleek Irene Schouten de winst te hebben gepakt, net voor de Canadese Ivanie Blondin en klassementsleidster Janneke Ensing.

Het duurde wel even voor die uitkomst duidelijk was. Eerst werd er eens gekeken naar de manier waarop Francesca Lollobrigida uit de laatste bocht vloog. De Italiaanse hoorde tot het kwartet dat moest sprinten om de overwinning, maar ze eindigde balend in de kussens.

De andere drie stoven naar de streep, waarbij vooral Irene Schouten en Ivanie Blondin het elkaar moeilijk maakten. De twee kwamen nagenoeg gelijk over de streep, Schouten knalde koud over de finish zelfs ook tegen het ijs. Wie de winst had gepakt, was onduidelijk. ’’Zou kunnen dat ik het was, maar ik weet het niet helemaal zeker’’, stelde Blondin. En Schouten was al net zo onzeker. De twee kemphanen wachtten het samen af, waarbij uiteindelijk Schouten mocht juichen.

Uitslag Dames Topdivisie
  1. Irene Schouten
  2. Ivanie Blondin
  3. Janneke Ensing
  4. Iris van der Stelt
  5. Emma Engbers

Marije Joling uit Assen werd 17de tijdens deze allerlaatste marathon in De Bonte Wever.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen