“De laatste levensfase” in De Derde Dinsdag

DELEN

Assen – Journalist en rouwdeskundige Daan Westerink was zondag 29 januari te gast in Kolkende Taal om te vertellen over haar werk als rouwdeskundige en de boeken die haar inspireren. Dinsdag 21 februari staat ze opnieuw in De Nieuwe Kolk tijdens de Derde Dinsdag over de laatste levensfase.

Als het leven je loslaat
Je wereld staat op de kop als je te horen krijgt dat jij – of een van je dierbaren – niet meer beter kan worden. Naast het verdriet komen er allerlei vragen op je af: hoe moet je hiermee om gaan, wat kun je verwachten en wat moet er geregeld worden? Maar ook zijn er vragen over afscheid nemen en de fase na het overlijden.

Tijdens deze Derde Dinsdag gaan we met elkaar in gesprek over verschillende thema’s zoals palliatieve terminale zorg, euthanasie en de mogelijkheden van een hospice. Ook gaat Daan Westerink in op het leven na een verlies. Hoe verwerk je het verlies van een dierbare en hoe ga je om met mensen die zware klappen te verduren krijgen? Medewerkers van Hospice Het Alteveer in Assen vertellen wat een Hospice kan betekenen in de laatste levensfase.

Bijwonen? Reserveer je ticket(s) via Bibliotheek Assen