Ladder naar Succes voor statushouders bij De Drentse Zaak

DELEN

Assen – De Drentse Zaak wil naast hét ondernemerscentrum, ook hét kenniscentrum voor alle ondernemers uit Assen en omgeving worden. Daarom heeft De Drentse Zaak in samenwerking met Werkplein Drentsche Aa een speciale editie van de workshopreeks Ladder naar Succes opgezet voor statushouders.

Ladder naar Succes #3
De Ladder naar Succes bestaat normaal gesproken uit acht workshops waarin diverse elementen van het ondernemerschap naar voren komen. Maar omdat het in dit geval niet om een standaard groep startende ondernemers gaat, is er een speciaal programma samengesteld. De Ladder naar Succes #3 is een traject waarin acht statushouders begeleid worden op het gebied van ondernemersvaardigheden, marketing en het ondernemingsplan. Statushouders zijn over het algemeen vluchtelingen die in Nederland een verblijfsvergunning hebben gekregen. De deelnemers waren in de meeste gevallen in hun thuisland ook al ondernemer en ze hebben de ambitie om in Nederland weer een bedrijf te starten.

Aandacht voor taal
Het traject duurt 27 weken en er is bijzonder veel aandacht voor taal. Het Nederlands dat tijdens de inburgeringstrajecten wordt aangeboden, is meestal niet toereikend om zakelijk succesvol te zijn. Daarnaast is de regelgeving in Nederlands ook heel anders en vaak veel strenger. Daarom helpen Erwin Matthijssen van ondernemersadviesbureau STEW en Marian Buivenga van Beowulf Training & Communicatie de deelnemers met al deze uitdagingen. De twee professionele opleiders dragen bij aan het schrijven van een gedegen ondernemingsplan en geven de benodigde tools op het gebied van het zakelijk Nederlands als tweede taal.

Aanvulling op de markt
De Ladder naar Succes #3 startte op 15 november. Iedere woensdag komen de deelnemers bij elkaar in De Drentse Zaak. Volgens directeur Harry Weitering is het aanbieden van een divers opleidingsprogramma een logisch gevolg van de activiteiten die het ondernemerscentrum nu al aanbiedt. “De Drentse Zaak wil een kenniscentrum voor iedereen zijn, daar horen ook statushouders bij. We willen op een laagdrempelige manier deze ondernemers verder helpen. Hiermee vormen we ook een aanvulling op de al bestaande markt. Iedere ondernemer is hier welkom.”

Website: De Drentse Zaak