Lammertjesdag bij de Herders van Balloo

DELEN

ASSEN – De eerste lammetjes zijn al weer geboren. De komende weken worden er bij verschillende schaapskooien in Drenthe lammetjesdagen georganiseerd, waarbij je op kraambezoek mag komen in de stal.

Rondom de schaapskooien worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en iedereen is van harte welkom om de lammetjes te komen knuffelen en aaien.

Beschuit met muisjes

Zondag 25 maart van 10.30 uur tot 16.00 uur kun je bij de schaapskooi aan de Crabbeweg 2 in Balloo beschuit met muisjes komen eten tijdens Lammertjesdag.

Heideschapen Balloërveld

De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is de grootste kudde van Drenthe. In 1981 stichtte herder Albert Koopman de kudde en in 2001 voegde Marianne Duinkerken zich bij het bedrijf. Gezamenlijk vormen zij de “Herders van Balloo”.

In opdracht van Staatsbosbeheer beheren de Herders van Balloo het Balloërveld, gelegen bij Balloo / Rolde in Drenthe. Dit landschapsbeheer is de hoofdtaak van hun bedrijf. Het bedrijf richt zich verder op het fokken en de verkoop van Drentse heideschapen, de verkoop van lamsvlees, lamssalami, gesponnen wol, huiden en vachten en het organiseren van excursies met de schaapskudde op het Balloërveld. Herder Marianne Duinkerken gaat dagelijks met de kudde het Balloërveld op. Ook geeft zij regelmatig lezingen over haar leven als schaapherder en het bedrijf. Herder Albert Koopman beheert een aantal buitengebieden.