Landelijke Luizendag ook op scholen in Assen

DELEN

ASSEN – Vandaag is het landelijke luizendag. Het idee van Luizendag is dat alle scholen op één dag de kinderen controleren. Als iedereen dat tegelijk doet en wanneer nodig tegelijkertijd behandeld wordt tegen hoofdluis, dan wordt het hoofdluisprobleem gezamenlijk goed aangepakt.

Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis vraagt daarom aan alle scholen om op deze dag de kinderen te controleren op hoofdluis. Ook in Assen doen diverse scholen mee met de controle op hoofdluis.

Eerste ‘landelijke’ resultaten Landelijke Luizendag

Het grootste aantal meldingen van kinderen met hoofdluis is in de groep van 8 tot 12 jaar (36%). Er zijn ook opvallend veel meldingen binnengekomen van kinderen op de middelbare school (21%). Ook in de leeftijdsgroep 4 tot 7 jaar zijn veel kinderen met hoofdluis gemeld (28%). Ouders melden vooral hoofdluis bij meisjes.  Van de 750 meldingen was  75% afkomstig van meisjes. De meeste mensen geven aan dat ze kiezen voor een behandeling waarbij ze zowel kammen als een antihoofdluismiddel gebruiken. Meestal is dit een middel op basis van dimeticon. Dit zijn de meest opvallende tussentijdse resultaten van het onderzoek ‘Luis thuis?’ van het RIVM.