Landelijke primeur veiligheidsinstructie film TT Festival

DELEN

ASSEN – Beveiligingsbedrijf Jens Security uit Emmen heeft een veiligheidsinstructie filmpje laten ontwikkelen waarmee ze op grote festivals en evenementen als het TT Festival bezoekers informeren indien zich calamiteiten voordoen.

Het bedrijf heeft hiermee een landelijke primeur en zal op 13 juni aanstaande tijdens RetroPop worden gelanceerd als try-out. Daarna is het de beurt aan het TT Festival alwaar bezoekers het filmpje te zien krijgen.

“ Filmpjes waarmee we kunnen inspelen op situaties om festivals en evenementen veiliger te maken door goed en snel te communiceren” Henry Willems

“Het is eigenlijk hetzelfde als wanneer je in een vliegtuig stapt. Je ziet dan een veiligheidsinstructie op een scherm met duidelijke uitleg wat men moet doen bij calamiteiten. Ons filmpje is naar dat idee opgezet en geeft instructie aan bezoekers hoe te handelen als er bijvoorbeeld onweer losbarst, maar ook waar de uitgangen zijn, EHBO posten et cetera”, zo laat Henry Willems van Jens Security onze redactie weten.

“Het idee speelde al langer, maar in 2014 tijdens RetroPop in Emmen heeft het vorm gekregen. Hoe kun je massaal met mensen communiceren, duidelijk maken waar de nooduitgangen zijn, EHBO posten en wat ze moeten doen in geval van noodweer. Denk hierbij aan het noodweer tijdens Pinkpop 2014 of een situatie als de Damschreeuwer tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2010. Hiertoe hebben we nu drie varianten filmpjes waarmee we kunnen inspelen op situaties om festivals en evenementen veiliger te maken door goed en snel te communiceren, maar bezoekers ook vooraf en tijdens het festival te informeren”.

Het veiligheidsinstructie filmpje zult u ongetwijfeld tegen komen als u het TT Festival gaat bezoeken. Op meerdere schermen in het centrum van Assen zal deze getoond worden, maar ook wordt het filmpje ingebouwd in de app van het TT Festival.

Nieuws in Assen