Langgekoesterde wens van Baggelhuizen in vervulling?

DELEN

Aanstaande donderdagavond komt tijdens de raadsvergadering in het opiniërende blok de realisatie van een geluidswal in de wijk Baggelhuizen aan de orde. Fracties kunnen dan hun mening geven over het raadsvoorstel.

In de raadsvergadering van 5 juni is al opiniërend over de geluidswal gesproken,maar de hoeveelheid technische vragen, 33 in totaal, deed verantwoordelijk wethouder Harmke Vlieg besluiten het voorstel terug te nemen.

Maandagavond 30 juni konden de bewoners van de wijk hun mening ventileren tijdens een goed bezochte informatieavond in het gemeentehuis en de reacties waren in ruime meerderheid positief.

Middels het invullen van een formulier werd men in de gelegenheid gesteld om eventuele aanvullende wensen kenbaar te maken. Het resultaat  wordt aan de gemeenteraad bekend gesteld om mee te nemen voor standpuntbepaling over deze geluidswal.

De geluidswal wordt 1500 meter lang, 8-9 meter hoog en 30 meter breed. De geluidswal heeft tot doel de geluidshinder, die men met name ondervindt van het verkeer op de A-28, zal doen afnemen.

Besluitvorming over de geluidswal zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 28 augustus aanstaande.

Nieuws in Assen