Lars Stiksma hoopt ver te komen tijdens Dutch Open Youth

DELEN

ASSEN – Vandaag start de finaledag van de Dutch Open Dart 2015 in de Bonte Wever Assen. De laatste 64 heren zijn om 10.00 uur begonnen en de 16 overgebleven dames hebben de strijd om 10.30 uur hervat.

Zondagmorgen 10.00 uur is ook de Dutch Open Darts Youth van start gaan. Tussen de 379 ingeschreven jeugdspelers de 15-jarige Lars Stiksma uit Veendam die als thuisbasis Assen heeft gekozen om regelmatig te trainen en competitie te spelen. Lars speelt bij ‘Ons Café’ in de Kerkstraat (Assen) en speelt hoog in de 2de divisie van de DOT, de Drentse Darts Organisatie Threant.

Vader en moeder Stiksma staan zondagmorgen in sporthal Stadsbroek in Assen, dat is ingericht voor het Dutch Open Darts Youth 2015, klaar om hun zoon aan te moedigen “Lars is onze zoon, maar hij heeft wel talent. We hebben speciaal toestemming aan moeten vragen bij de DOT om Lars te laten meespelen in de 2de divisie. Hier kun je pas inspelen als je 16 jaar bent. Voorwaarden is dan, dat hij begeleid wordt door z’n vader, maar die speelt in hetzelfde team als Lars”, laat de moeder van Lars weten.

Lars staat klaar voor zijn eerste wedstrijd. Zijn tegenstander blijkt verlaat. Zenuwachtig is hij niet “Ik hoop natuurlijk dat ik heel ver kom op dit toernooi. Ik doe mijn best”, aldus Lars die zijn eerste partij met 3-1 wist te winnen.

Het verloop van de Dutch Open Darts Youth 2015 en alle uitslagen staan later vandaag op de website van het Dutch Open 2015.