“Laten we van Mooi Verhaal een mooi verhaal maken”

DELEN

ASSEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt in winkelcentrum Het Forum in Assen PopUp-winkel Mooi Verhaal geopend.

Bert Altena, stadspredikant van de Protestantse Gemeente Assen, ontwikkelde dit project en het bleek zeer succesvol te zijn. Dit jaar krijgt zijn project dus een vervolg.

Officiële opening

Op vrijdag 11 november (Sint Maarten) om 15:00 uur is de officiële opening. Sint Maarten werd bekend om zijn daad van barmhartigheid. Hij deelde zijn soldatenmantel met een bedelaar. Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat hij werd geboren. Tijdens de opening zal Sint Maarten onder andere iets vertellen over het geheim van het delen.

Delen van verhalen

De PopUp-winkel is een ontmoetingsplek waar mooie verhalen gedeeld worden. Dominee Altena heeft een divers activiteitenprogramma samengesteld. Een boekpresentatie, de poëzie van Bob Dylan, Symbolisch bloemschikken, optreden Overdagkoor Assen etc. Iedere week zal er een creatieve workshop zijn van Plaats de Wereld. Amnesty International, Unicef en de Wereldwinkel zullen, middels hun producten, ook zijn vertegenwoordigd. “Laten we van Mooi verhaal een mooi verhaal maken”, aldus dominee Altena.

Mooi Verhaal-tafel

Eyecatcher in de winkel is de Mooi Verhaal-tafel, een stamtafel beschilderd door Yvonne Klaassens van Art-Quake. In de oranje vlakken op de tafel zullen teksten komen te staan; een spreuk, een lied, een gedicht. Aan de tafel kunnen mensen even op verhaal komen. En zo blijft het woord Verhaal steeds centraal staan in de PopUp-winkel. Een ontmoetingsplek waar je kunt delen.

Programma

Enkele gasten zijn: Hans Achterhuis, schrijver van “Geloven in kleine idealen”, Hans Bouma, schrijver-dichter-spreker, Stijn Fens, journalist Trouw. Voor het volledige programma verwijzen wij naar de Facebookpagina van Mooi Verhaal. Alle activiteiten beginnen om 15:00 uur, tenzij anders aangegeven.

Op zaterdag 7 januari 2017 is de feestelijke afsluiting van het project.