Leendert Poortenaar na 50.000 km op beurs Motor Expo Assen

DELEN

Vijf jaar geleden, in maart 2010, overhandigde de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten uit Assen een zéér speciale motor aan Leendert en Ria Poortenaar uit Deurne.

Leendert en Ria zijn kleine mensen (resp.128 en 120 cm lang) en kunnen door hun geringe lichaamslengte niet op een gewone standaardmotor rijden. In ruim acht maanden bouwtijd werd voor hen een motor op maat geconstrueerd. Een technisch hoogstandje van de motoraanpassers van MMvG, die deze motor letterlijk om de berijders heen bouwden.

Dit project kreeg destijds enorm veel regionale, maar ook landelijke media-aandacht. In vijf jaar legden de Poortenaars zo,n 50.000 probleemloze kilometers af tijdens vakanties en toertochten;  van hoog in Noorwegen tot de Shetland-eilanden en half Europa rond. Maar ook snelle rondjes op het TT circuit in Assen en op de Nürburgring in Duitsland behoorden tot het repertoire van Leendert (fervent Rossi-fan) en zijn fraaie Yamaha XT 660 Limited.

En nu, op de beurs Motor Expo Assen in de TT Hall op 23, 24 en 25 januari, is Leendert mét zijn Yamaha weer terug in Assen om het eerste lustrum van dit unieke project te vieren.De spectaculaire motor is alle dagen te zien op stand 119 van Motor Mobiliteit voor Gehandicapten. Leendert zelf is zowel op zaterdag als op zondag op de stand aanwezig om over zijn avonturen te vertellen en over zijn droom om Valentino Rossi eens te mogen ontmoeten. Misschien dit jaar tijdens de TT in Assen?

Tijdens deze beurs viert ook de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten een feestje: 20 jaar geleden, in januari 1995, startte in Assen dit wereldwijd unieke project, met als doel: mensen met functiebeperkingen begeleiden in de procedure om het motorrijbewijs te gaan halen en (weer) te gaan motorrijden. De projectgroep is een samenwerkingsverband tussen enkele overheidsinstanties (CBR en RDW) en een drietal bedrijven (Lukens Tuning Service en Koops Verkeerseducatie in Assen en Stel Orthopedie in Tynaarlo).

Er is expertise in huis op het gebied van regelgeving en procedures, technische voertuigaanpassingen, rijopleiding en beoordeling, en orthopedische hulpmiddelen.  In de voorbije twintig jaar werd een schat aan ervaring vergaard en is het maatschappelijk belang van dit werk ruimschoots bewezen. Hiervoor werd ook een Koninklijke Onderscheiding toegekend.

Honderden gelukkige motorrijders, die ondanks hun handicap, (weer) van deze prachtige hobby kunnen genieten. En, hoe kan het ook anders: Made in Motorstad Assen.

De specialisten van MMvG zijn op de beurs aanwezig en vertellen graag met veel enthousiasme over hun werk en laten voorbeelden zien van motoraanpassingen, high-tech prothesebouw en aanpasbare lesmotoren. Ook kan men zich gratis laten testen op de ‘Body Check’, een meetinstrument waarmee alle, voor motorrijden belangrijke lichaamsfuncties gemeten kunnen worden.

Welkom bij MMvG, stand 119, op de beurs Motor Expo Assen in de TT Hall op vrijdag 23 (18.00-22.00 u), zaterdag 24 en zondag 25 januari 2015 (10.00-18.00 u).