Leer Drenthe van binnenuit kennen tijdens de Drentse Fiets4daagse

DELEN

De Drentse Fiets4Daagse staat dit jaar in het teken van het Drentse Landleven met een keur aan te bezoeken activiteiten en locaties. Al fietsend komt de deelnemer langs bijzondere en unieke plekken waar je je hart kunt ophalen aan dat wat Drenthe zo bijzonder maakt.

Zo kun je zien hoe bloembollen worden gerooid en gepeld of hoe forellen worden gekweekt, Je kunt een melkveebedrijf bezichtigen, onsterfelijkheidsthee drinken, buffels kijken, koeien en kalfjes knuffelen, orchideeën bewonderen, blauwe bessen proeven en nog veel meer. Drenthe loopt voorop waar het gaat om een moderne en verantwoorde bedrijfsvoering. Laat je voorlichten over de vele grote en kleinschalige projecten die het Drentse Landleven kleur geven.

Naast de landbouwbedrijven zijn er nog veel meer verrassende locaties waar je je hart kunt ophalen. Zo gaan de deelnemers van Assen o.a. naar de Herders van Balloo met demonstraties spinnen, breien en weven, molens De Zwaluw en De Wachter, Museum De Kluis, zorgboerderij De Balloohoeve, Galerie Geke Hoogstins, de Magnuskerk in Anloo, blauwe bessenbedrijf Harmsma, het Gevangenismuseum en de vogelkijkplaats Fochteloërveen. Met een rondleiding door het Drinkwaterproductiestation van Waterleidingmaatschappij Drenthe in Annen ontdek je hoe we in Drenthe aan ons heldere en frisse water komen.

De Drentse Fiets4daagse van 22 t/m 25 juli. Meer informatie? Klik hier!

Foto: Drentse Fiets4daagse – Andre Weima