Leerkrachten volgen Masterclasses voor de Kinderboekenweek

DELEN

ASSEN – Woensdagmiddag 16 september verzamelden 120 leerkrachten van verschillende basisscholen in Assen zich in Bibliotheek Assen. Zij namen deel aan masterclasses die hen voorbereiden op het thema van de komende Kinderboekenweek: Raar maar waar!

Bibliotheek Assen ondersteund op 25 van de 28 basisscholen een programma rond de Kinderboekenweek.

In oktober viert het hele land de Kinderboekenweek. Ook in Assen is er gedurende deze week een uitgebreid aanbod aan lessen en activiteiten gericht op het bevorderen van lezen. Een groot deel van de activiteiten die de Asser bibliotheek aanbiedt worden uitgevoerd op de scholen voor basisonderwijs. De leerkracht speelt daarbij een belangrijke rol bij het ondersteunen en enthousiasmeren van de leerlingen. Om leerkrachten goed beslagen ten ijs te laten komen, nemen zij deel aan de Masterclass Kinderboekenweek.

Thema Kinderboekenweek ‘Raar, maar Waar’ centraal

Met medewerking van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en de Brede School Assen organiseerde Bibliotheek Assen dit jaar opnieuw deze Masterclass. De Masterclasses werden gegeven door didactische medewerkers van de bibliotheek, specialisten van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en theatergezelschap Garage TDI. Hierbij stonden de boeken binnen het thema van de Kinderboekenweek centraal: ‘Raar, maar Waar!’. In de masterclasses wordt op praktische wijze aandacht besteed aan hoe de lessen in de klas gegeven worden door de leerkracht. De Asser bibliotheek heeft voor elke bouw kinderboeken geselecteerd, passend binnen het thema van de Kinderboekenweek.