Leerkrachtenkorendag moet zingen op scholen bevorderen

DELEN

Assen – Hoe zorgen we er voor dat er weer gezongen wordt op de Drentse scholen? De kunstencentra en Kunst & Cultuur stimuleren dat met een cursus zingen voor leerkrachten en de Leerkrachtenkorendag.

Leerkrachtenkorendag
Basisschoolleraren uit de hele provincie konden vanaf eind januari zes lessen volgen om het plezier in zingen te vergroten en de drempelvrees voor muziek te verlagen. De korte cursussen in Emmen, Meppel, Assen en Roden worden op 21 maart afgesloten met een Leerkrachtenkorendag in Assen, waarvoor alle leerkrachten in het basisonderwijs zijn uitgenodigd. Leerkrachten die geïnteresseerd zijn kunnen zich via www.kunstencultuur.nl aanmelden.

Zangonderwijs verbeteren
Kinderen houden erg van zingen en luisteren thuis graag muziek. Toch is zingen lang niet altijd vanzelfsprekend in de klas. En ga er maar aan staan als meester of juf. Een volle klas leerlingen voorzingen en enthousiasmeren met aansprekende liedjes. Maar zingen is gezond en het verbetert de concentratie en het zelfvertrouwen. Kinderen doe je er een groot plezier mee. Tijdens de leerkrachtenkorendag leren docenten hoe zij het zangonderwijs in hun klas kunnen verbeteren.

Programma leerkrachtenkorendag
Op het programma staan twee workshops waarin leerkrachten allerlei zangopdrachten krijgen aangereikt die zij samen met de klas kunnen uitvoeren. Ook leren zij tijdens de Leerkrachtenkorendag om meerstemmig te zingen. Chris Tonelli, universitair docent populaire muziek, houdt een lezing waarin hij met praktische voorbeelden laat zien hoe leerkrachten in de klas kunnen werken met verschillende stemmen. Ook is er een minimarkt met uitgevers en aanbieders van muziekmethodes.