Leerlingen Quintus halen ruim vijfduizend euro op voor goede doelen

DELEN

Assen – De leerlingen van de eerste, tweede en derde klassen van de locatie Quintus van het Dr. Nassau College hebben tijdens de laatste schooldag van 2018, op 22 december jl., een bedrag van € 5.500,00 ingezameld. Dit bedrag is bestemd voor diverse goede doelen.

Stichting Opkikker
Voor de Stichting Opkikker is € 4071,00 ingezameld. Deze stichting zet zich in om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Havoleerlingen van klas een en drie en atheneumleerlingen van klas een tot en met klas drie hebben tijdens een gezellige fancyfair veel leuke en lekkere dingen verkocht voor dit mooie doel.

Kinderhotel Burcht Wedde
De leerlingen van klas een, twee en drie van het gymnasium hebben tijdens de fancyfair geld ingezameld voor Kinderhotel Burcht Wedde. Kinderhotel Burcht Wedde is een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar die niet de mogelijkheid hebben om zelf met vakantie te gaan. Kinderhotel Burcht Wedde krijgt € 675,65 overgemaakt namens leerlingen.

Aloha Foundation
De tweede klassen havo en een deel van de derde klassen havo heeft in de stromende regen deelgenomen aan een sponsorloop voor de Aloha Foundation. Met deze sponsorloop is € 800,00 ingezameld voor dit mooie doel. Aloha geeft jongeren in het Noordoosten van Brazilië een zo eerlijk mogelijke kans op een goede toekomst. Dat doen ze o.a. door het geven van Engelse lessen, sport- en spelactiviteiten en het geven van gezonde voeding.

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.