Leider WK Supersport in actie tijdens Gamma Racing Day Assen

DELEN

Leider WK Supersport in actie tijdens Gamma Racing Day Assen

Michael van der Mark
Michael van der Mark

De leider in het FIM wereldkampioenschap World Supersport en daarmee de beste Nederlandse wegracecoureur van dit moment komt zondag 3 augustus in actie op de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen.

‘Magic’ Michael van der Mark en het PATA Honda Ten Kate Team keren terug naar het TT Circuit van Assen waar zij begin april hun thuisrace wisten te winnen.

Michael van der Mark won in 2012 het Superstock 600 UEM Europees kampioenschap.  Het was een bijzonder indrukwekkende prestatie van de 19-jarige uit Rotterdam, die zijn race carrière in de Nederlandse 125cc Junior Cup begon. ‘Magic’ Michael heeft de afgelopen vijf jaar op Honda machines gereden en tijdens de TT in Assen van 2011 reed hij met een wildcard de Moto2.

In 2013 heeft Michael een permanente plaats in het WK Supersport kampioenschap met Pata Honda. Noemenswaardig: Michael werd ook de eerste Nederlandse winnaar ( en jongste winnaar ) ooit van de Suzuka 8-uurs race, deze won hij samen met collega Pata Honda rijder Leon Haslam.

Over zijn optreden op 3 augustus aanstaande zegt van der Mark:

”Er is niets mooier dan je thuisrace winnen voor zoveel enthousiaste fans. Nergens zitten de tribunes zo vol als op de Gamma Racing Day, dus dit is dé plek om mijn ‘lap of honour’ nog eens dunnetjes over te doen. Het geeft mij de kans om al die enthousiaste fans te bedanken voor hun steun, op de baan en tijdens de handtekeningsessies in de paddock.”