Lennard de Boer zet zegetocht voort tijdens NIC Assen

DELEN
NIC Assen 2015 gaat definitief niet door

Na zijn overwinning zaterdag in de finale klasse Z heeft Lennard de Boer uit Nieuwleusen zijn zegereeks zondagmiddag voortgezet met de winst in de ZZ finale om de Fletcher Hotel Zeegse Prijs. Van de zeven deelnemers die zich vanuit het basisparcours plaatsten voor de barrage, kwam De Boer als vierde in de ring. Hij had Marlies Hoorn uit het Drentse Stuifzand met Buenos Dias (Ustinov x Narcos II) als enige foutloze combinatie gezien en wist dus wat hem te wachten stond.

De Boer ging uitstekend rond en op de lange lijn naar de laatste hindernis haalde hij alles uit zijn merrie California Vb (v L’esprit) en passeerde de tijdwaarneming na 35.37 seconden. Dat was bijna een volle seconde sneller dan Hoorn die uitgekomen was op 36.35.

De eerste plaats van Lennard de Boer leek direct al in de volgende rit in gevaar te komen, toen James Robert Billington, de Engelsman in dienst van VDL in Beers, in de ring kwam. Hij bleef foutloos tot en met de voorlaatste hindernis, maar de gretigheid in de laatste lijn kwam hem duur te staan. Zijn zevenjarige merrie wierp op de laatste hindernis een balk af en daarmee vergooide Billington zijn kansen. Wel maakte hij verreweg de snelste tijd: 32.68 seconden.

Op de derde plek kwam Frits Leenders uit Dedemsvaart. Ook hij bleef met Atilla (v Tigo) foutloos, maar zijn tijd 37.09 bleef achter bij die van Hoorn en De Boer.

© Foto Kitty Nijholt.