Let op ! Sluit en verzwaar het deksel van uw toilet

DELEN

Van 21 augustus tot en met 12 september wordt het rioolstelsel van Assen Oost, Het Pallet, Schilderswijk, Amelterhout,Vreebergen en Houtlaan geïnspecteerd en gereinigd.

De rioolstelsels worden onder hoge druk schoongemaakt waarna een mobiele camera de binnenkant in beeld brengt. Ieder jaar neemt de gemeente een deel van het gemeentelijk rioolstelsel onder handen. De reiniging en inspecties vinden dit jaar plaats in de maanden augustus en september.

Bij de inspectie wordt onder andere gekeken of buizen zijn gescheurd of dat wortel-ingroei van bomen de doorstroming belemmert. Zo komt er een beeld van de kwaliteit van de riolering en wordt duidelijk of deze naar behoren functioneert.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wordt mogelijk een deel van de straat afgezet; verkeer kan blijven rijden. Bij regenval kunnen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd aan de riolering: het reinigen van het rioolstelsel in uw straat kan dus afwijken van de genoemde datum.

Neem zelf maatregelen

Tijdens de reiniging kan de rioolaansluiting van uw woning onder druk komen te staan. Hierdoor kan lucht ontsnappen via de zwanenhals of andere voorzieningen die de waterafvoer regelen. Het water komt dan omhoog. Om spatten te voorkomen kunt u het deksel van het toilet sluiten en verzwaren, stoppen in de afvoerputjes plaatsen en grotere afvoeren afsluiten met een natte doek.

Na afloop van de reinigingswerkzaamheden in uw straat is het raadzaam om even alle kranen open te zetten, zodat de watersloten weer vollopen, en u geen last krijgt van stankoverlast.