Let op uw waardevolle spullen tijdens de TT

DELEN

ASSEN – Elk jaar is het weer een groot feest op de TT campings, maar er zijn ook altijd minder leuke dingen. Met name de eerste paar dagen wordt er veel gestolen. Gasten hebben dan nog een volle portemonnee en zijn vaak minder alert. Tenten worden opengesneden waarna uw smartphone en/of portemonnee worden gestolen.

Let dus goed op uw spullen en laat geen waardevolle spullen achter op de TT camping. Bent u slachtoffer van diefstal uit uw tent? Doe dan direct online aangifte bij de politie.

Zakkenrollers

Omdat er zo’n 100.000 bezoekers het motorspektakel bezoeken, kunt u er min of meer op rekenen dat ook zakkenrollers zowel overdag of ’s nachts aanwezig en actief zullen zijn.

Hoe kunt u voorkomen dat u wordt gerold?

* Houd uw tas altijd dicht, met de rits naar je toe.
* Houd dure spullen niet zichtbaar in de hand.
* Zorg ervoor dat je track en trace software op je mobieltje, tablet of laptop hebt geïnstalleerd.
* Zonder heler geen steler. Kijk op www.stopheling.nl of een product niet als gestolen geregistreerd staat.
* Bel 112 bij verdachte situaties.

Bent u getuige van een diefstal door een zakkenroller of ziet een verdachte situatie, noteer of onthoud het signalement van de zakkenroller en bel de politie via 112.

Beveilig uw telefoon

U kunt uw telefoon beveiligen door de beveiligingscode Yunu (Your Unique Number) te activeren. Uw mobiele telefoon werkt dan alleen maar met uw eigen simkaart. Wanneer een dief of heler een andere simkaart in uw telefoon zet, dan werkt uw telefoon niet. Yunu is iets anders dan uw pincode.

Hoe u Yunu moet inschakelen, leest u in de handleiding van uw mobieltje.