Letter voor Letter-concert met Rene Karst en Carola Smit

DELEN

Assen – Vanaf januari tot juni 2018 zal René Karst samen met Carola Smit een concerttour houden langs de Drentse theaters. Het wordt een avond vol Hollandse hits en er is aandacht voor de schoonheid van lezen en schrijven.

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen of ze zijn heerlijk om naar te luisteren. Tijdens het concert geniet het publiek van de muziek, de teksten en de inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. Maar ontdekt men ook hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. René Karst en Carola Smit wijzen de weg.

Bij de ‘Letter voor Letter’ concerten van René Karst lees je in het programmaboekje de teksten mee. Als dat misschien wat lastig is -en dat komt vaker voor dan verwacht- dan hoort men op deze avond hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. En dat is makkelijker dan misschien wel gedacht.

Gratis kaarten
De concerten worden gehouden op 17 januari in DNK in Assen, 19 januari in Theater De Tamboer in Hoogeveen, 7 februari in Theater De Winsinghhof in Roden, 27 maart in Schouwburg Ogterop in Meppel, 2 mei in Theater Hofpoort in Coevorden en 31 mei in Atlas Theater in Emmen. Om drempels zo laag mogelijk te houden zijn de concerten gratis toegankelijk. Ga voor gratis kaarten naar de website van deze theaters.

Website DNK, Klik hier !

Rene Karst Carola Smit

René Karst is bekend van zijn grote hits zoals “Liever te dik in de kist” en “Supergavetijd”. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tijd dat ze hit na hit scoorden met BZN. René begeleidt zichzelf hierbij zingend op gitaar, Dick Plat speelt gitaar en piano, en Carola brengt het publiek met haar prachtige stem in vervoering.

Dit ‘letter voor letter’ concert is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen de Drentse bibliotheken, de Taalhuizen en Taalpunten in deze bibliotheken en de theaters in Drenthe met ondersteuning van Stichting Lezen en Schrijven.

Op de website www.uitmetrene.nl is alle informatie te vinden.