Levensmoe? Levensgevaarlijk inhaalactie in de mist

DELEN
Inhaalactie in de mist Huis ter Heide - Assen
ASSEN – Op het internet is een inhaalmanoeuvre geplaats waarin te zien is dat automobilisten op de N919 door een haastige medeweggebruiker afgelopen vrijdag rond 7.00 uur op wel zeer gevaarlijke wijze worden ingehaald in de mist. Zicht van 50 tot circa 100 meter.

Degene die het filmpje heeft gemaakt met een zogeheten ‘dashcam’ laat weten: “Vanaf de wijk Kloosterveen in Assen zat deze Ford S achter mij te kleven. Uiteindelijk gebeurden er dit op de N919 Kolonieweg bij Huis ter Heide” en “Inhalen met dichte mist, dat je jezelf in gevaar brengt prima. Maar neem niet anderen mee!”

Levensgevaarlijke inhaalactie

Deze provinciale weg N919 vormt een verbinding tussen Oosterwolde, waar de weg aansluit op de N351 en N381, en de N373 ter hoogte van de buurtschap Huis ter Heide. Bij de buurtschap Weper doorkruist de weg het natuurgebied Tiesingabosje.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 80 km/h. Ter hoogte van Veenhuizen was de weg voorzien van trajectcontrole. Inmiddels is deze verwijderd.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen