Liberty Media registreert ‘Formula 1 Dutch Grand Prix

DELEN

Assen – Een Nederlandse Grand Prix lijkt steeds dichter bij te komen. Liberty Media heeft via Formula One Licensing BV een merkaanvraag ingediend voor het woordmerk: Formula 1 DUTCH GRAND PRIX.

Liberty Media, eigenaar van de Formule 1 en alle groepen die daar onder vallen, laat op deze manier weten dat een Nederlandse Grand Prix niet ondenkbaar is. In januari werd al bekend dat Charlie Whiting, racedirecteur van de Formule 1, het TT-circuit in Assen had goedgekeurd om een Formule 1 race te organiseren.

Daarna maakte TT-circuit voorzitter Arjan Bos bekend dat er een haalbaarheidsonderzoek volgde, om te onderzoeken of het circuit én Assen ook daadwerkelijk in staat waren om een Grand Prix te organiseren. Dat onderzoek moet in maart afgerond zijn.

Tot die tijd blijft het vooral afwachten en hopen. Die hoop wordt weer wat groter, nu Kompas Advocatuur bekend maakt dat Liberty Media de merknaam van de Nederlandse Grand Prix heeft aangevraagd bij het Benelux Bureau.

“Liberty wil daarmee het alleenrecht veiligstellen om deze aanduiding voor die artikelen en diensten te gebruiken. De merknaam FORMULA 1 DUTCH GRAND PRIX is nog niet officieel ingeschreven, dat gebeurt pas na de aanvraag een procedure heeft doorlopen door het Benelux Bureau”, zo schrijft Sjors van den Hoeven, advocaat Intellectuele Eigendommen van Kompas Advocatuur.

Kortom, de voortekenen voor een Nederlandse Grand Prix stapelen zich steeds verder op.

Bron: Autobahn.eu