Line-up Dutch Vaudeville Festival Drenthe 2015 bekend

DELEN

ASSEN – Het Vaudeville Festival trapt de laatste dag van het zomerseizoen in Drenthe af door Assen zondag 16 augustus 2015 cultureel van top tot teen over te nemen. Het festival brengt een ode aan de roerige jaren twintig, de tijd van  de ‘flapper-girls’,  androgyne, Coco Chanel, garçonnes,  clochehoeden, charleston en jazz. Ook de confectiekostuum, het alcoholverbod en de Vaudeville Scene maken de jaren twintig. Figuren  en decor van de bekende 1920 Striptekeningen van Jacques Tardi  komen tot leven op het festival.

In de Koepel spelen vanaf 14:00 uur top-acts als Pierre Et les Optimistes, The Blind Roofers, Wessel Klooster( Noorderslag) en The Tiger Lillies (Engeland). DJ’ Retro brengt uit zijn indrukwekkende collectie platen uit de jaren 20 mét bijpassende beelden ten gehore. Dit in aangenaam gezelschap van sexy burlesque danseressen. Het Vaudeville Festival trapt dit jaar de afsluiting van het zomerseizoen af, en begin van een bruisend Drenthe, waarna Assen het hele jaar verder weer door kan bruisen als kern van cultureel hart, Drenthe.

Ongekende muzikaliteit en passie

Tijdens het programma van het Vaudeville Festival Drenthe hebben we dit jaar veel leuke en creatieve initiatieven een plek in de programmering gegeven. Het festival start  met de energieke, muzikale en met showmanship omgeven bluesband Eddie Current & The Field. Ongekende muzikaliteit en passie zorgen ervoor dat bezoekers en sponsoren knallend van start gaan. Overdag start de nostalgische kinderkermis al met een vriendelijke 50centmiddag van 14:00-15:00. Voor de filmliefhebbers hebben we een  bioscoopcontainer waarin zowel oude als nieuwe films gerelateerd getoond gaan worden.

Vanaf de late middag wordt de 18+Burlesquetent, geheel in diep rode, ruig zwart canvas met satijnen interieur omgetoverd tot de meest sensuele, en heetste plek van het festival. Rond 00 uur verschijnt de Ruilkraam op het veld, waar het traditionele ruilhandel plaats zal vinden onder begeleiding van ‘Karbonkel en zn. Ruilhandel’. Deze twee vreemde typetjes ruilen alles wat los en vast zit. Ondertussen zorgt de kermis met suikerspin en het kinderplein voor vertier voor de jeugdigen, terwijl de vintagemarkt lonkt met verlokkelijke  aanbiedingen, proeverijen, verwennerijen, verzorging en gezondheid.

Tussen de verwondering door genieten jullie van heerlijke muziek en optredens van jeugdige dansers (Kunstbende) en voorstellingen van het jeugdtheater van Jan Postema. In en rondom de vijver in de Gouverneurstuin start rond 14.00 uur tot 20:00 tevens het muzikale programma met talenten uit eigen bodem. Je kunt verwachten; optredens van Flower to the People, Martijje en Anouk en Yora. Zij zullen hun (semi)akoestische geluiden op de bezoekers afvuren. De vijver blijft geen moment onbenut: Stefanie Janssen, Tularosa  en Mijke Eryng zorgen hier tevens voor een te gekke muzikale middag en avond.

De Sugadaddy & The Honeydrippers en Pierre Et les Optimistes zorgen voor de sfeer uit de roaring twenties. Sugadaddy and The Honeydrippers is een zesmans formatie, heren die keurig in het pak gestoken zijn terwijl ze jullie vermaken met swingende blues met een jazzy tintje. Pierre Et les Optimistes speelt swingende Franse liedjes, waarbij je je even waant in een klein Frans café uit de jaren 20. Liefhebbers van vintage, baarden, schoenenpoetsen, nostalgie, rollende keukens en Jazz komen op zondag 16 augustus erg aan hun trekken. De dag waar iedere bezoeker verliefd op Dutch Vaudeville Festival wordt. Vintagestands, kermis, bands, verhalenvertellers, barbier, Life (body) Painting en thematisch aangeklede mensen. Maar ook variaté pur sang, lekker eten… iedereen is welkom als het maar gezellig is. De line-up start om 14.00 uur op het koepelpodium met DJ Retro, vervolgens non stop acts waaronder in de Burlesque tent de Hipsick Unusual Burlesque Theatre , rondlopende candygirls, 1920’s steltenact.

Dé ultieme Vaudeville Act

The Tiger Lillies in het koepelpodium rond 18.30 uur met nummers van de populairste theater acts van het moment; HAMLET. De Tiger Lillies zijn een van de vreemdste en verontrustendste bands aller tijden zijn, op één lijn met Captain Beefheart in zijn Trout Mask Replica dagen, Frank Zappa’s Mothers of Invention en Syd Barrett’s Pink Bloyd. Stuk voor stuk zijn ze gevallen voor het ‘Brechtiaanse punkcabaret’, zoals oprichter, zanger en accordeonist Martyn Jacques de stijl van de Tiger Lillies typeert.

Een Tijdmachine

De Gouverneurstuin zal omgetoverd worden tot een vaudeville en 1920’s fantasie wereld.  Als centrum van het festival, volgt het publiek via wegwijzers het programma welke ook educatief van belang is. Tegelijkertijd wordt zij meegenomen in een ‘reis’ naar de roaring 20’s in een postmodern jasje. Er is een informatieve kraam aanwezig met fietsen uit de jaren 30, Het Vlooiencircus met echte vlooien, rondlopende (circus) acts en coulissen zorgen ervoor dat u het gevoel heeft in een tijdmachine te zijn gestapt. Emancipatie, hoop, samenwerking en een vleugje melancholie in muziek, theater, beeldende kunst, poëzie en wetenschap is wat we willen uitdragen. Naast de artistieke ambities, ziet Dutch Vaudeville Festival ook toe op haar maatschappelijk belang. De inwoners en plaatselijke ondernemers worden actief betrokken in de totstandkoming van Het Vaudeville Festival.