Live in Assen De oorlog in Oekraïne

DELEN

Op 26 september a.s. start in Assen een serie inspirerende bijeenkomsten met portretten van jonge vrouwen die, elk op hun eigen manier, strijden voor mensenrechten en democratie in hun land. Elke maand vindt live, via Skype, een gesprek plaats met één van hen. Het gaat om landen aan de randen van Europa: van Oekraïne tot Griekenland, van Armenië tot Tunesië.

Naast de actuele situatie in het land (de eerste bijeenkomst gaat over Oekraine !), staat de vraag centraal: wat drijft deze jonge vrouwen ? Het zijn allemaal twintigers die kiezen voor een leven waarin het voortdurend tegen de stroom in zwemmen is, er geen lauwerkransen zijn te verdienen of een riant salaris. Waar soms intimidatie wacht, soms mishandeling of erger. Vrouwen in deze landen hebben bovendien een dubbele handicap: het is een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Het publiek kan zelf rechtstreeks in gesprek met de gast van die avond. Het is een unieke kans om uit de eerste hand te horen wat er in de brandhaarden aan de randen van de Europa speelt, waarom het daar rafelt.

De serie begint in Oekraïne met Olexandra Matviychuk. Zij heeft een forse staat van dienst en is onder meer directeur van het Centre for Civil Liberties in Kiev. Haar organisatie speelde een belangrijke rol bij het ondersteunen van slachtoffers van de Maidan revolutie in november/december vorig jaar.  Op dit moment probeert het Centre for Civil Liberties mensenrechtenschendingen in De Krim in kaart te brengen.

 Aan Europa’s rafelende randen, een serie vrouwenportretten

Datum: 26 september 2014 met Olexandra Matviychuk
Plaats: Cultureel Café Samalas, 5e etage Warenhuis Vanderveen
Tijd: 19.00 -20.30 uur
Toegang is gratis.
U bent vanaf 18.00 uur welkom voor een maaltijd (€ 7,50)

Organisatoren Live in Assen – Oorlog Oekraïne

Charles Goudsmit (Samalas en Xapoe)
Thilla Franken (Prinsessendag)
Laura Punt (Prinsessendag)
Ralph du Long (Internationaal trainer/consultant mensenrechten)