Live in Assen: De Litouwse participatiemaatschappij

DELEN
Live in Assen: De Litouwse participatiemaatschappij

ASSEN – Op vrijdag 6 maart om 19.00 uur wordt de Litouwse mensenrechtenactiviste Neringa Jurciukonyte live via Skype geïnterviewd over haar strijd voor een socialere samenleving in Litouwen.

Het interview is de laatste van acht in de serie ‘Aan Europa’s rafelende randen’.  Het interview vindt plaats in cultureel café Samalas, op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen.

Neringa is de oprichter van het National Institute for Social Integration, een innovatieve organisatie  die zich inzet voor de integratie van sociaal zwakkere groepen in de maatschappij. Projecten die ze heeft gerealiseerd zijn o.a. sociale taxi’s waarmee mensen met een rolstoel naar sociale gelegenheden worden gereden, een oud (Sovjet)-gebouw die omgebouwd is tot trainingscentrum voor jonge journalisten en een bijenhouderij voor jongeren.

Ook heeft ze de succesvolle ‘No Hate’ campagne in Litouwen opgezet. Tijdens de campagne zette ze een panda in die met iedereen knuffelt. Het is haar gelukt om de president en de leider van een extreem-rechtse partij in het Litouwse parlement door de panda te laten knuffelen. In Litouwen is ze regelmatig op radio en tv als het gaat om rechten van minderheden, met name Roma, Joden en homo’s.

Iedereen die meer wil weten over de Litouwse participatiemaatschappij is van harte welkom om bij het interview aanwezig te zijn en zelf in gesprek te gaan met Neringa.

Aan Europa’s rafelende randen, een serie interviews met jonge mensenrechtenverdedigsters.

Datum: 6-3-2015
Plaats: Cultureel Café Samalas, hoogste etage Warenhuis Vanderveen
Tijd: 19.00-20.00 uur
Inloop vanaf 18.45 uur

De toegang is gratis!