Lokale Passion in Assen in voorbereiding

DELEN
ASSEN – Op vrijdag 25 maart, Goede Vrijdag, zal in de MFA Kloosterveste in Assen een muzikale verbeelding van het lijdensverhaal van Jezus Christus worden uitgevoerd.

The Passion Assen

Bij de Assense versie van The Passion is een groot aantal vrijwilligers betrokken. Het interkerkelijke gospelkoor El Elohim verzorgt het muzikale gedeelte en het toneelspel wordt verzorgd door leden van de protestantse wijkgemeente De Drieklank.

De organisatie verwacht twee uitverkochte zalen bij de uitvoeringen op Goede Vrijdag. Bij de eerste voorstelling om 18.30 uur is er kinderoppas beschikbaar voor de allerkleinsten. De tweede voorstelling begint om 20.30 uur. De toegang is gratis, er kan een toegangsbewijs worden gereserveerd via de website www.dedrieklankassen.nl.

Diedrik Pepping, jeugdouderling van De Drieklank is de motor achter dit project. Zijn drijfveer is het motiveren en stimuleren van mensen in hun zoektocht naar het geloof. “Sommige mensen vinden het niet meer in de zondagse kerkdienst”, aldus Pepping. “Ik hoop met dit project een verbinding te kunnen leggen tussen de kerk enerzijds en de zoekende mens anderzijds. En het mooie is, dat dit project ook een verbinding legt tussen de verschillende leeftijdsgroepen in de kerk. De jongste deelnemer is 10 jaar, de oudste bijna 70.”

De uitvoering van de Assense Passion in de MFA Kloosterveste vertelt het bekende Paasverhaal met al haar contrasten, maar dan in de huidige tijd geplaatst. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van audiovisuele effecten. Zo zult u tijdens de voorstelling merken dat de vertelling zich afspeelt op bekende locaties in Assen. En u zult diverse bekende nummers langs horen komen van Nederlandse én Drentse artiesten. Kortom: een uniek en onvergetelijk evenement dat u niet mag missen!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen