Lunchrondleidingen tentoonstelling Charlotte Schleiffert CBK Drenthe

DELEN

Lunchrondleidingen tentoonstelling Charlotte Schleiffert CBK Drenthe

Het CBK Drenthe in De Nieuwe Kolk organiseert lunchrondleidingen bij de tentoonstelling Overleven is hard werken van kunstenaar Charlotte Schleiffert. De rondleidingen zijn op 17 december, 7 januari, 21 januari, 4 februari, 4 maart en beginnen om 12.00 uur. De lunch is inbegrepen.

Overleven is hard werken gaat over macht en machtsmisbruik, over verschillende culturen en over het dagelijkse leven in diverse landen. Tijdens de rondleiding krijgen de bezoekers meer informatie over de kunstwerken van Schleiffert. Ook wordt er verteld over de kunstenaar zelf en de materialen waarmee zij werkt.

Overleven is hard werken

In de tentoonstelling Overleven is hard werken zijn verschillende personages te zien. Schleiffert schildert en tekent deze personen op enorm formaat. De figuren in de werken van Schleiffert dragen vaak tegenstrijdige krachten in zich. Zo kan een persoon op een van de doeken zowel man als vrouw zijn, of is er een spanning voelbaar tussen liefde en macht, overmeestering en onderdanigheid, grof en zacht, dood en leven. Ook combineert zij elementen uit de westerse en niet-westerse cultuur en uit eigentijdse en historische mode. Nooit sluiten de uitersten elkaar uit. Zelfs wanneer ze een skelet gebruikt, het meest tastbare overblijfsel van de dood, wordt dit een onderdeel van een figuur waar het leven vanaf spat.

Schleiffert verbleef de afgelopen jaren in verschillende landen. Zij werkte een tijd in Parijs, woonde in China, bezocht Berlijn en ook Indonesië. Steeds liet zij zich inspireren door andere aspecten van de cultuur van het land waar ze verbleef. Die inspiratie is te vinden in enorme tekeningen van verzonnen wezens met maskerachtige gezichten en kleurrijke gewaden. Ook is de invloed van andere steden en culturen terug te zien in meer politiek geladen tekeningen. Daarnaast zijn glossy’s, tijdschriften en kranten een belangrijke bron van inspiratie voor Schleiffert.

Opgeven kan tot twee dagen van tevoren via: info@cbkdrenthe.nl. Kosten € 7,50 inclusief de lunch.

Locatie

Centrum Beeldende Kunst Drenthe
De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1 – 9401 ET Assen

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 11. – 17.00 uur
zaterdag 13.00-16.00 uur
maandag gesloten.