Maaien natte groenstroken voorlopig uitgesteld

DELEN

ASSEN – De gemeente Assen heeft in overleg met de aannemer besloten om het maaien van vochtige of natte groenstroken voorlopig te staken. Als gevolg van de overvloedige regenval in de maanden augustus en september leidt het gebruik van maaimachines in natte gebieden tot schade aan het groen.

In de maand augustus is dit jaar ruim twee keer zoveel regen gevallen dan gemiddeld in die maand het geval is. Ook in september is nu al meer neerslag gevallen dan gemiddeld. Als gevolg daarvan veroorzaken maaimachines op natte terreinen sporen in het groen.
De aannemer heeft opdracht gekregen voorlopig alleen die groenstroken te maaien, die met maaizuigcombinaties kunnen worden bewerkt vanaf langsliggende verhardingen.

Banden van maaizuigcombinaties laten vaker bandensporen achter in groenstroken, maar die herstellen zich vanzelf in een relatief korte periode. In sommige gevallen kan het zijn dat de bodemstructuur schade oploopt. Die wordt door de aannemer hersteld als er sprake is van drogere weersomstandigheden.