Maak een eigen kaars tijdens open huis van SuperMirthe’s Lichtpuntjes

DELEN
Kaarsen gieten in het Duurzaamheidscentrum, oktober 2017

Assen – Wil jij zelf kaarsen dompelen voor je lente-interieur? Dat kan op zaterdag 13 april tijdens het Open Huis bij SuperMirthe’s Lichtpuntjes, een authentiek kaarsenatelier met een bijzonder verhaal.

Kaarsenatelier SuperMirthe’s Lichtpuntjes is drie jaar geleden opgericht ter nagedachtenis aan Mirthe, dochter van Liedeke van Spronsen. Mirthe overleed op vierjarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Op haar website schrijft Liedeke: “Ondanks de ingrijpende en intensieve behandeling bleef Mirthe stralen, harten raken en werd ze een Lichtpuntje voor velen. Mirthe verdient het om verder te stralen zoals ze dat deed in haar lijfelijke aanwezigheid bij ons. Een betere en mooiere manier is er, wat ons betreft, niet, dan in het Licht van de kleurrijke Lichtpuntjes”.

“Lichtpuntjes,
Soms zijn ze groot,
Soms zijn ze klein,
Je hoeft ze niet te zoeken,
Je kunt ze ook zijn”

Een deel van de opbrengst van de kaarsen gaat naar VOKK (vereniging ouders kinderen en kanker).

Re-integratie
Liedeke startte haar atelier eerst vanuit huis, maar ze is nu inmiddels alweer bijna twee jaar gevestigd in een bedrijfsruimte aan de Pottenbakkerstraat. Begin dit jaar kwam daar een eigen kantoor bij en sinds een tijdje is Liedeke ook gestart met een project voor re-integratie. Liedeke biedt werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Men leert weer een ritme in het leven te krijgen, werkt aan de taalvaardigheid of wordt voorbereid op een baan of opleiding. “En zo worden de kaarsen die ooit het doel waren nu het middel om mensen weer te laten stralen!”

Liedeke van Spronsen, tijdens de opening van haar bedrijf aan de Pottenbakkerstraat.

Kaarsen dompelen
Zaterdag 13 april is er een Open Huis in dit mooie kaarsenatelier. De kaarsen zijn extra voordelig geprijsd en via de Facebookpagina is een bon te downloaden die nóg meer voordeel geeft; Drie halen, twee betalen ( één bon per persoon/gezin). Een eigen kaars dompelen is ook mogelijk; kosten € 2,50 per kaars.

Vilt
Naast kaarsen zijn er ook handgemaakte vilten producten te koop van Eelste Abels, zoals tassen, telefoonhoesjes, vachten en kussens. Eelste en Liedeke leerden elkaar vorig jaar kennen en hebben hun krachten gebundeld. Iedere dinsdag is het ‘viltdag’ op het atelier. Eelste leert mensen vilten en mee te draaien in de productie.

Foto: https://www.eelste.nl

Coöperatie Assen
Beide ondernemers willen groeien met hun bedrijf en slaan zodoende de handen ineen. Duurzaamheid staat boven aan het lijstje. Gezamenlijk hebben ze Coöperatie Assen bedacht. Zie website Eelste voor meer uitleg over Coöperatie Assen – “Coöperatie Assen zoekt jou” – of volg de Facebookpagina. Ze hebben “het plan om een eerlijk en circulair warenhuis op te richten met ambachtslieden en dienstverleners in het centrum van Assen!”

Foto: https://www.eelste.nl

Open Huis
Wanneer: Zaterdag 13 april 2019
Waar: Pottenbakkerstraat 24-3, 9403 VK ASSEN
Tijd: 11:00 – 16:00 uur

Het thema van het Open Huis is Pasen en Voorjaar. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De toegang is uiteraard gratis.

n.b.: archieffoto. Wellicht dat niet alle producten op de foto (nog) verkrijgbaar zijn

Meer informatie

* SuperMirthe’s Lichtpuntjes
Website: SuperMirthe’s Lichtpuntjes; kaarsen, re-integratie
Facebook: SuperMirthe’s Lichtpuntjes; kaarsen, re-integratie

* Eelste
Website: Eelste; vilt, tiny house xs
Facebook: Eelste; vilt, tiny house xs

* Coöperatie Assen
Facebook: Coöperatie Assen

Tekst: Monique Babtist