Maakt u de mooiste foto van Asser Iconen en Symbolen?

Fotowedstrijd Open Monumentendag 2016 Assen

DELEN

ASSEN – Zaterdag 10 september is alweer de 30e Open Monumentendag in Assen. Dat is een reden om deze dag een feestelijk tintje te geven en daarom organiseren we een fotowedstrijd!

Maak een mooie foto van de Asser Iconen & Symbolen en wie weet ziet u uw eigen foto in groot formaat terug bij één van de Asser monumenten en in de Berichten van de Brink. Natuurlijk mag de winnaar de vergroting van de foto na afloop van de monumentendag thuis aan de wand hangen.

Asser Iconen & Symbolen

Het thema van de Open Monumentendag is Iconen & Symbolen. Dit zijn vaak beelden en tekens die in betekenis zichzelf overstijgen. Iconen & Symbolen staan voor iets dat wij belangrijk vinden in onze cultuur. Zo staat Bartje symbool voor Assen of Drenthe. En kan de TT een icoon van Assen genoemd worden. Iconen kunnen ook gebouwen zijn, omdat deze een belangrijke functie voor Assen hebben of hebben gehad. Ook kunnen personen iconen zijn. Zo was Johan Cruyff een icoon van het voetbal.

Wat moet u doen?

Maak een kwalitatief goede foto van een Asser symbool of icoon. Upload deze foto met een motivatie in 2 regels vóór woensdag 30 augustus op de Facebook evenementenpagina ‘Open Monumentendag Assen’. Of mail de foto naar f.sigtenhorst@assen.nl

Let op: de foto moet goed afdrukbaar zijn!

Winnende foto

Een jury beoordeelt de foto’s. De winnende foto maken we op woensdag 7 september bekend in de Berichten van de Brink en op de Facebookpagina van de gemeente Assen.

Op de monumentendag prijkt de winnende foto een dag lang in groot formaat (80 x 80 cm) bij een van de opengestelde monumenten, zoals de rechtbank, Drents Museum of Drents Archief.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen