Mainstreet ‘Muziek staat voor vrijheid’

DELEN

ASSEN – Op 5 mei wordt voor de 25e keer op 14 plaatsen in Nederland de Bevrijdingsfestivals georganiseerd. In 25 jaar zijn de Bevrijdingsfestivals uitgegroeid tot dé belichaming van de meest betekenisvolle dag waarop we onze vrijheid, en het belang van democratie en rechtstaat vieren.

Ook de komende editie staat weer in het teken van debatten, speeddates en veel muziek, onder andere van Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel en MainStreet: de Ambassadeurs van de Vrijheid in 2015.

Mainstreet ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’

De Nederlandse boyband MainStreet bestaande uit Daan Zwierink, Nils Käller, Owen Playfair en Rein van Duivenboden betreed dinsdag 4 mei op het Bevrijdingsfestival Drenthe ( Baggelhuizerplas Assen) om 15.00 uur ‘mainstage’ voor een optreden van ruim een half uur.

Nieuws in Assen vroeg de ‘boys’ van Mainstreet wat Bevrijdingsdag voor hen betekent? ,, De laatste tijd hebben we veel geleerd over de oorlog en de bevrijding. Zo waren we gastredactie bij de METRO krant en hebben daarvoor interviews gedaan met overlevenden en Owen is naar Auschwitz geweest. Dan besef je dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat het belangrijk is er ieder jaar bij stil te staan. En dat we het vieren met muziek is natuurlijk helemaal super, muziek maken staat voor mij ook voor vrijheid namelijk”, zo antwoord Nils.

De ‘boys’ kijken uit naar het optreden in Assen ,, Vooral dat het heel gezellig word!”, laat Owen weten. Daan sluit aan met ,,Ja, wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in om op het podium te staan”. Tot slot laat Rein weten: ,, We hebben een liedje op onze nieuwe EP staan met de titel Pass it On, dat gaat erover dat je iets goeds doet voor iemand en die dan weer iets goeds voor iemand anders doet. Zo wordt de wereld beetje bij beetje iets beter. Mijn boodschap zou dan ook zijn; ‘Vrijheid geef je door!’