Make-A-Wish Nederland waarschuwt voor nep-collectanten

DELEN
Make-A-Wish Nederland waarschuwt voor nep-collectanten

ASSEN – Make-A-Wish Nederland waarschuwt voor nep-collectanten in de provincies Friesland, Groningen, Overijssel en Drenthe. De nep-collectanten richten zich daarbij voornamelijk op seniorenflats in de regio’s en vragen om cash geld. Dit geld steken ze vermoedelijk in eigen zak.

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Make-A-Wish Nederland betreurt het dat haar goede naam voor deze praktijken wordt gebruikt en dat goedwillende mensen daarvan de dupe zijn geworden.

“Make-A-Wish Nederland voert wel degelijk wervingsacties uit via huis-aan-huis-werving en straatwerving. Echter, onze medewerkers hebben altijd herkenbare kleding aan van Make-A-Wish Nederland. Daarnaast dragen ze speciale ID-batches om zich te kunnen legitimeren. Verder werken wij met speciale machtigingsformulieren of met een tablet om nieuwe donateurs in te schrijven. En het belangrijkste: onze medewerkers vragen nooit om contant geld!”

Bij twijfel over de oprechtheid van de collectant, kunt u altijd contact opnemen met het kantoor van Make-A-Wish Nederland via telefoonnummer 0348-408060.