Man geeft vals geld uit op de Markt in Assen

DELEN

Zaterdagmiddag deed de politie via Burgernet een oproep aan ‘burgers’ in Assen om uit te kijken naar een kale blanke man van ongeveer 20 a 30 jaar, gekleed in een dikke bruine jas. Op de Markt in Assen zou deze persoon vals geld hebben uitgegeven. Ondanks de Burgernet melding is de persoon helaas niet aangetroffen.

Wat moet ik doen met vals geld ?

Als u vermoedt dat u vals geld in handen heeft, geef het dan niet opnieuw uit. Weet u van wie of waar u het biljet heeft ontvangen, ga er dan mee naar de politie. Weet u dit niet, dan kunt u het opsturen naar De Nederlandsche Bank. Gebruik daarvoor het formulier ‘Verdachte Eurobankbiljetten’.

Print het uit, vul het in en stuur het samen met het biljet op naar De Nederlandsche Bank. U kunt ook met het valse biljet naar een vestiging van de Rabobank gaan. Wij helpen u het biljet op te sturen naar De Nederlandsche Bank. Als het biljet vals is, krijgt u helaas geen vergoeding.

Zo herkent u vals geld

Bankbiljetten bevatten kenmerken waaraan u kunt zien of het biljet echt of vals is. Sommige kenmerken kunt u controleren met de hand en het blote oog. Voor de andere kenmerken heeft u een vergrootglas, uv-lamp of infraroodkijker nodig.

Meer info ? Klik hier !