Mannen uit Drenthe geven moeder een magere 6,3

Drentse man geeft schoonmoeder hogere beoordeling dan eigen moeder

DELEN

ASSEN – De moeders van Nederland scoren gemiddeld een mooie 7,9 als beoordeling van hun zoons. De mannen uit Drenthe geven hun moeder gemiddeld slechts een 6,3.

Dit is dan ook het laagste cijfer die in alle Nederlandse provincies gegeven wordt. Dit blijkt uit het onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

Uit eerdere onderzoeksresultaten blijkt ook dat de Drentse mannen hun schoonmoeder juist een gemiddelde 7,1 geven. Bijna drie op de tien Drentse mannen geven dan ook aan hooguit enigszins met hun ouders te kunnen opschieten. Hun partners kunnen daarentegen wel goed opschieten met de ouders van de Drentse mannen (60%).

Verzorging aan huis

Stel je ouders zijn hulpbehoevend, wat doe je dan? De Nederlandse mannen geven aan dat ze dan particuliere verzorging regelen bij de ouders aan huis (35%). Ruim een kwart van de Drentse mannen neemt zijn ouders juist in huis wanneer ze hulpbehoevend worden. Groningse mannen kiezen er daarentegen liever niet voor om hun ouders in huis te nemen (3%). Zij willen wel de verzorging op zich nemen door middel van mantelzorg (42%).

Hij gaat graag een hapje eten met zijn ouders

Ruim drie op de tien mannen gaan het liefst een hapje eten of relaxen met hun ouders. Ze kiezen nauwelijks voor een sport gerelateerde activiteit. Slechts 5% van de mannen kiest ervoor om samen te gaan sporten of juist een sportwedstrijd te kijken. Bijna 7% van de Nederlandse mannen doet liever helemaal niets met zijn ouders.