Marije Joling niet aanwezig bij NK allround

DELEN
ASSEN – Na haar 4e plaats op het EK Allround in Minsk zal Marije Joling uit Assen het NK Allround dit weekend voorbij laten gaan. De schaatsster uit de Team Corendon ploeg richt zich op de WK Afstanden. Joling verkiest een trainingskamp op Gran Canaria.

“Ik heb dit seizoen alle nationale en internationale wedstrijden deelgenomen”, aldus Joling. “Ik heb al mooie resultaten behaald maar mijn focus is nu de WK Afstanden in Kolomna volgende maand. Daar wil ik fysiek en mentaal helemaal top zijn, want de bronzen WK-medaille van vorig seizoen smaakt naar meer. En met zo’n volle wedstrijdkalender moet ik keuzes maken. Het NK Allround is dan niet verstandig om te rijden”, zo laat Joling weten.

Opzoek naar nieuwe sponsor

Marije Joling zal evenals haar collega’s waaronder Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Bob de Jong en coach Peter Kolder opzoek moeten naar een nieuwe sponsor. Corendon trekt zich na dit seizoen terug uit het schaatsen. De leiding van het vlieg- en vakantiebedrijf heeft de schaatsers daarvan aan de vooravond van de NK’s sprint en allround in Thialf op de hoogte gesteld.

Corendon-topman Atilay Uslu: “We waren graag doorgegaan tot en met de Olympische Spelen van 2018, maar er is te veel gebeurd waardoor we nu een andere afweging maken. De schaatswereld is een klein wereldje waarin ruzies eindeloos blijven voortsudderen. Al die ruzies, daar ben ik klaar mee”.

Foto: Team Corendon


2Divorce Assen


Bowlen in Assen