Martin Adams winnaar Dutch Open Darts 2016

DELEN
ASSEN – 64 ‘overgebleven’ heren van het singledartstoernooi streden vandaag om een plaats in de finale tijdens de 38ste editie van het Dutch Open Darts.

Ruim 2500 toeschouwers keken zondagmiddag in De Bonte Wever toe hoe de finales gespeeld werden. De eerste halve finale bij de heren wist de Engelse topdarter Martin Adams met 2-1 te winnen van Kevin McDine uit het Engelse Irthlingborough. De tweede halve finale was een Nederlands ‘Fries’ onderonsje. Danny Noppert nam het op tegen Mats Gies. Noppert won de partij met 2-0.

De finale tussen Adams en Noppert ging over ‘best of’ 5 sets. Martin Adams tekende voor de winst (3-1) en de hoofdprijs van € 5000,-

Martin Adams winnaar Dutch Open Darts 2016

Drievoudig wereldkampioen BDO/WDF Martin Adams won driemaal eerder het Dutch Open Darts. In 2010, 2011 en 2015. Adams behoorde lange tijd tot de top 5 van de wereld bij de BDO, maar is de laatste jaren mede dankzij de overstap van vriend en collega Raymond van Barneveld naar de PDC uitgegroeid tot één van de beste darters van de BDO.

Overige finales Dutch Open Darts

Priscilla Steenbergen versloeg in de finale Kyana Frauenfelder met 3-0 en daarmee won ze de Dutch Open Darts Meisjes Titel. Gian van Veen versloeg Owen Roelofs met 3-0 en is daarmee de Dutch Open Darts Aspiranten kampioen. Maikel Verberk versloeg Justin van Tergouw met 4-3 en werd daarmee de Dutch Open Darts Junioren kampioen.

Lisa Ashton nam het in de vrouwen finale op tegen Lorraine Winstanley , Ashton won de ‘ladies’ finale met 5-4


2Divorce Assen


Bowlen in Assen