Massale steunbetuiging aangereden politieagent Sybo Bouius

DELEN
Massale steunbetuiging aangereden politieagent Sybo Bouius

ASSEN – Op zondag 13 september jongstleden werd politieagent Sybo Bouius opzettelijk aangereden door een scooterrijder op de Brinkstraat in Assen. Zijn scheenbeen en kuitbeen bleken door de aanrijding gebroken. De scooterrijder is na een achtervolging bij zijn woning opgepakt. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol.

Sybo schreef zijn verhaal op en deelde het via het Facebook account van de politie Assen. “Als ik kijk, schrik ik. Mijn linker onderbeen is halverwege driekwart gedraaid. De hak van mijn schoen wijst naar voren en de neus naar achteren. Collega’s komen snel naar me toe. Ik word in mijn rug gesteund door een hondengeleider, terwijl een andere collega mijn hand vasthoudt. ‘Met spoed een ambulance’, hoor ik nog. Ik ben bang voor wat ik zie en denk: ‘Dit is einde politiecarrière.’, aldus een passage uit het relaas.

In zijn blog ‘Door merg en been’ verhaalt Sybo ook over omstanders: ‘Stel je niet zo aan’, hoor ik iemand zeggen. ‘Beroepsrisico’, roept een ander. Ik denk van alles, wil reageren, maar de pijn neemt me in beslag. Voor mijn gevoel duurt het een eeuwigheid eer de ambulance er is. Dat is natuurlijk niet zo. Mijn been moet direct teruggedraaid worden. Pijnmedicatie volgt en ik raak in een roes”.

Het verhaal van Sybo gaat viraal en in korte tijd wordt het bijna 30.000 keer gedeeld door andere Facebook gebruikers. Massaal krijgt de agent steunbetuigingen uit het hele land. Via Facebook al meer dan 15.000.  Voor degene die Sybo een ‘hart onder de riem willen steken’. Een kaartje kan gestuurd worden via de politie in Assen (zie onder).

“Ik hoop over een half jaar mijn werk te kunnen hervatten. Dan ga ik weer met hart en ziel mijn steentje bijdragen aan een veilige maatschappij. Ik kan niet wachten om dat samen met mijn geweldige collega’s te doen”

Politie Assen,
T.a.v. Sybo Bouius,
Postbus 107
9400 AC Assen.