Max Verstappen heeft keuze uit twee F1 bolides in Assen

DELEN

ASSEN – Op het TT Circuit van Assen is vandaag door het Scuderia Toro Rosso demonstratieteam alles in gereedheid gebracht voor de komende drie demonstraties die Max Verstappen zal gaan geven tijdens de Gamma Racing Day.

Het Italiaanse F1 team pakt groots uit. Twee maal eerder waren ze voor een demo te gast tijdens de Gamma Racing Day. In 2013 trok meervoudig Grand Prix winnaar David Coulthard sporen rubber langs de Vaart in Assen en op het TT Circuit. In 2014 scheurde de Franse F1 coureur Jean-Éric Vergne langs de Vaart in Assen en reserve-coureur Sebastien Buemi gaf vorig jaar een demo op het TT Circuit tijdens de Gamma Racing Day.

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus zal F1 coureur Max Verstappen op het TT Circuit van Assen drie demonstraties geven in de Scuderia Toro Rosso STR10 formule 1 bolide. Dat men hiervan veel verwacht is duidelijk, want nooit eerder kwam het Italiaanse Scuderia Toro Rosso met twee race-bolides naar Assen. Wellicht een voorteken om het baanrecord op het befaamde Asser circuit te verbreken. Dit inofficiële record stamt uit 2007 en staat op naam van Sébastien Bourdais met 1.18.765. Deze tijd reed Bourdais tijdens de Dutch Champ Car Grand Prix.

Max Verstappen zal zaterdag de eerste demo rijden om circa 12.20 uur. Zondag staan twee demo’s op het programma, namelijk om 10.50 uur en 13.20 uur.

Gratis kaarten voor de Gamma Racing Day? Klik hier!