Mayatempel plotseling ‘begroeid’ met gras

DELEN
ASSEN – Op 17 maart jongstleden werd de Mayatempel van De Haan Creatief Timmerwerk onthuld aan de Kop van de Vaart. Een prachtige handgemaakte tempel waar vele uren aan is gewerkt. Edze de Haan kan terecht trots wezen op zijn tempel.

Regelmatig verschijnen er foto’s op social media en in kranten. Het is een geliefde plek geworden voor dagjesmensen die de Maya-tentoonstelling in het Drents Museum bezoeken, maar ook voor inwoners die gewoon van het uitzicht komen genieten.

Je ziet regelmatig kinderen spelen op de tempel. Het is een echte ontmoetingsplek geworden en zo is het ook bedoeld. Je waant je even in de tijd van de Maya’s. En dat de tempel levensecht is, blijkt wel uit het feit dat er sinds kort gras ‘groeit’ aan de zijkant van de tempel. Vruchtbare grond dus.

Echter, het is geen echt gras of mosvorming. Het blijkt kunstgras te zijn. Hetzelfde kunstgras als rondom de tempel ligt. Navraag bij de maker van de tempel, Edze de Haan, leverde geen antwoord op, maar slechts nog meer vragen. Edze heeft geen idee hoe het gras op de tempel terecht komt.

edze de haan - mayatempel

Het gras ligt bovendien niet los op de tempel, diverse delen zijn zelfs verlijmd. Daar kan de conclusie uit worden getrokken, dat het geen losgeraakt stukje kunstgras van de ondergrond is, dat terloops op de tempel is gelegd door een voorbijganger.De grasdelen zijn zelfs netjes uitgesneden rondom de stenen. Het lijkt een bewuste actie te zijn van iemand. Maar wie ?

Citymanager Ronald Obbes kon ook geen verklaring geven voor het plotseling verschijnen van het kunstgras. De vraag blijft dus: Wie heeft het kunstgras aangebracht, wanneer en waarom? Het is immers het kunstwerk van Edze de Haan en daar breng je niet zomaar wijzigingen op aan of beschadigingen. Een schilderij van Rembrandt van Rijn ga je immers ook niet voorzien van extra details.

kunstgras Mayatempel

Het blijft het werk van iemand anders, van een creatief timmerman in dit geval, en dat hoor je te respecteren.

Reactie mogen gestuurd worden naar info@nieuwsinassen.nl

Voor de bekende gouden tip ligt er een vlaaienbon gereed.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen