Medailleregen voor trampolineselectie Omnigym Assen

DELEN

ASSEN – Omnigym Assen reisde afgelopen zaterdag af naar Hoogezand voor de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor individueel en synchroon. Deze wedstrijd is de eerste in een reeks van drie belangrijke wedstrijden waar de springers van Omnigym zich mee kunnen plaatsen voor het NK, welke op 20 en 21 juni zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam.

Omnigym nam deze eerste wedstrijd maar liefst 22 medailles mee naar huis, waarmee Omnigym op de goede weg is om met vele deelnemers naar Rotterdam af te mogen reizen.

Individueel

Omnigym deed met maar liefst 26 deelnemers mee aan de individuele wedstrijd, deze deelnemers kwamen uit in verschillende categorieën. In de jongste categorie van de wedstrijd, de categorie instap E, kwam Omnigym met drie zevenjarige deelnemers uit. Zij bereikten alle drie een plek op het podium, Noah Forsten werd 1e, Myrthe Postma werd 2e en Lisa Wijngaard werd 3e. Bij de pupillen E werd Alisa Philips 3e. In de jeugd E behaalde Caline Hummel een podiumplek, zij werd hier 3e.

In de D klasse had Omnigym weer succes. Bij de pupillen D wisten twee springers een podiumplek te behalen, Jemma Wierenga werd hier 1e, Nicky Janssen werd hier 2e, wat een knappe prestatie is voor deze twee jonge springers die voor het eerst in de D klasse uitkwamen. Bij de Jeugd D wist Jessica Bogaard een 2e plek te behalen.

Bij de pupillen C werd Charlotte Middendorp 2e, wat zeer knap is voor deze talentvolle springer die hiervoor nog in de E klasse deelnam. Bij de Jeugd C wist Danielle Bogaards met twee prachtige dubbele salto’s in haar oefeningen het hoogste podiumplekje te bereiken, Myrthe Forsten werd hier 2e. Agnes de Haan werd 3e bij de junioren C. Anouk van den Brink werd 3e bij de senioren C.

Synchroon

Bij de synchroonwedstrijd was er opnieuw succes. Omnigym nam deel met 15 synchroonparen, waarvan drie paren een combinatie maakten met TSV Hoogezand en een paar met VAKO Vries.

Bij de instap E werden Noah Forsten en Chanel Dewnarain (VAKO Vries) 1e, Lisa Wijngaard en Myrthe Postma werden hier 2e. Bij de pupillen E was er nog een goede combinatie, Alisa Philips en Roby Drenth (TSV Hoogezand) werden 1e. Bij de jeugd E werden Mika Wolters en Yoline Hoekstra 2e.

In de D klasse werden Julia Brouwer en Jemma Wierenga bij de pupillen 1e. Bij de jeugd D werden Nieke de Haan en Loïs van Beek (TSV Hoogezand) knap 2e.

Ook in de C klasse was Omnigym weer succesvol, hier werden Charlotte Middendorp en Anouk Dreijer (TSV Hoogezand) 1e bij de jeugd, Danielle Bogaards en Agnes de Haan werden 3e bij de junioren en Anouk van den Brink en Madelon Meijers werden 2e bij de senioren.