Meedoenmarkt 2015 in De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 9 mei aanstaande vindt in De Nieuwe Kolk te Assen de ‘Meedoenmarkt 2015’ plaats. De Meedoenmarkt is een laagdrempelige bijeenkomst in de vorm van een ‘markt’ waar mensen met een uitkering of een minimum inkomen en alle andere geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over alle ondersteunende activiteiten op het gebied van armoedebestrijding.

Het is ook de bedoeling om mensen die in armoede leven een leuke dag te bezorgen. Er worden allerlei activiteiten gehouden waar mensen gratis aan kunnen meedoen. Het doel is van de Meedoenmarkt is het bereik van de voorzieningen op het gebied van armoedebestrijding vergroten, organisaties en gebruikers bij elkaar brengen en de doelgroep perspectief bieden zodat ze weer actief kunnen en willen worden.
Het programma begint om 10.00 uur en zal om 10.30 uur worden geopend door Jan Tingen, directeur van de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB).

Leerlingen van Drumschool Vriesema, in samenwerking met ICO, spelen in estafettevorm opzwepende ritmes op hun drumstel vanaf de binnenstad naar De Nieuwe Kolk. Aansluitend vinden in De Nieuwe Kolk workshops bucketdrumming plaats. Van 11.00uur tot en met 13.00 uur zal er ieder uur een workshop zijn, waaraan iedereen mee kan doen. Bucketdrumming is leuk voor iedereen, groot en klein, jong en oud.

Verder zijn er die dag een modeshow door de kledingwinkel van het Leger des Heils. Optredens van het Bulgaars accordeonduo Zhivko en Niki. Kleuradvisering, intuïtief tekenen, kleurplaten kleuren voor de kinderen, schminken van kinderen en is er een ballonnenclown.

Informatie is er die dag te vinden van: GKB, Werkplein Baanzicht, Raad voor Cliënten Participatie Assen (RCPA), Participatieraad, Inwonersplein, Formulierenbrigade, Diaconaal Platform van kerken in Assen (DPA), ANBO, PCOB, Unie KBO, Humanitas, UBA, Voedselbank, Resto van Harte, Repair Café.

Meedoen is gratis en iedereen is welkom. De koffie en thee inclusief een koek is eveneens gratis die dag en er is gratis frisdrank voor de kinderen.