Meepraten over de toekomst van Assen

DELEN

Meepraten over de toekomst van Assen

B en W van Assen nodigen inwoners uit om mee te praten over de toekomst van de stad. Het college is benieuwd naar de opvattingen van inwoners. Dat kan gaan over allerhande onderwerpen. Zo zijn meningen over thema’s als bijvoorbeeld woningbouw of de bereikbaarheid van de stad meer dan welkom. Maar B en W kunnen zich ook voorstellen dat inwoners aandacht willen besteden aan onderwerpen als een aantrekkelijke binnenstad of het creëren van meer banen. Het zijn zaken waarover het stadsbestuur graag de mening van de Assenaren wil horen.

De komende weken wil de gemeente nog drie bijeenkomsten houden waarop inwoners kunnen meepraten over de toekomst van de stad. De eerste is op 15 oktober in het stadhuis. Aanvang 19.30 uur. Op 29 oktober (wijkcentrum De Componist) en 12 november (wijkcentrum Kloosterveste) staan de andere bijeenkomsten gepland.

De gemeente houdt de bijeenkomsten tegen de achtergrond van de actualisatie van de Structuurvisie voor Assen. De visie werd in 2010 vastgesteld, maar behoeft bijstelling omdat de wereld in de afgelopen jaren in hoog tempo is veranderd. Zo groeit bijvoorbeeld de bevolking van Assen minder snel dan eerder was aangenomen en zijn er ook minder woningen nodig. Daarom moeten er een nieuwe keuzes worden gemaakt door de gemeente. Keuzes die goed zijn voor de stad. B en W doen tegen die achtergrond een beroep op de inwoners mee te denken over de toekomst van de stad. Wat zou jij doen als je bestuurder bent van de stad?