Meer dan 100 tips over over de Jumbo-incidenten

DELEN

ASSEN – Er zijn op de eerste dag al ruim 100 tips binnengekomen bij het onderzoeksteam over de Jumbo-incidenten. Het zijn met name gerichte vragen aan het team, nieuwe scenario’s en tips voor hen om te onderzoeken. Het team is druk bezig om alle ingezonden informatie te beoordelen.

Rob Vos, leidinggevende van het onderzoek: “Het is erg fijn dat mensen al zo snel na de lancering de moeite nemen om contact met ons op te nemen. We hopen dat er de komende dagen nog meer bij ons binnenkomt, want we willen uiteraard de dader aanhouden.”

Veel media-aandacht Jumbo-zaak

Rob: ”We zien dat er ook in de media en social media veel aandacht is voor het onderwerp. Ook daar komen de tips en scenario’s binnen. We krijgen veel vragen of alle Jumbo’s in Nederland nu zijn beveiligd. Er zijn getrapt maatregelen genomen door ons en door Jumbo. Opvallende, die dus voor iedereen te zien zijn, en onopvallende maatregelen. In heel Nederland zijn zowel onze medewerkers als die van Jumbo geïnstrueerd. De inhoud van de instructie maken we vanuit veiligheidsoverwegingen niet bekend. In Groningen en Zwolle is sprake van camerabeveiliging en wordt er door de politie extra gesurveilleerd bij Jumbo-supermarkten. We geven geen verdere details over onze maatregelen.”