Meer dan 20 initiatieven in Assen op Burendag

DELEN

ASSEN – Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. Dit jaar wordt Burendag op zaterdag 26 september gevierd.

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

10 jaar Burendag

2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. De initiatieven op Burendag worden ondersteunt door het Oranje Fonds en Douwe Egbert.

Burendag Assen

In Assen zijn 24 initiatieven aangemeld. De activiteiten lopen uiteen. Zo gaat men in Pittelo de Burendag inzetten om kennis te maken met de nieuwe bewoners organisatie De Maasstee. In Marsdijk is een initiatief om als buurt bloembakken en een picknickbank op te knappen en in de wijk Vredeveld gaan buren rondom de Tuinstraat de buurt mooier en veiliger maken.