Meer deelnemers Open Assen 2016 darttoernooi

DELEN
ASSEN – Zondag 17 april aanstaande is De Marsdijkhal het toneel voor het grootste darttoernooi van Assen. Dan zal worden gestreden om de hoofdprijs van € 1000,- die voor de winnaar van het Open Assen 2016 klaar ligt.

Initiator Armando Slotboom van Dartbanenverhuur.nl is sinds november al druk met de voorbereiding om het toernooi zo goed mogelijk te laten verlopen. “We hebben in december onze website gelanceerd en vanaf dat moment konden dames en heren darters zich opgeven voor het toernooi. De inschrijvingen kwamen toen ‘mondjes maat’ binnen, maar de afgelopen weken is het gekkenhuis”, aldus de Assenaar.

De teller is inmiddels de 115 deelnemers aan het herentoernooi gepasseerd. “We hadden besloten om tot maximaal 160 spelers in te schrijven, maar naar verwachting gaan we hier ruim overheen. Vandaag is in overleg besloten om tot maximaal 240 spelers in te schrijven, dit inclusief de dames voor het damestoernooi”, aldus Slotboom.

De Marsdijk biedt een riant onderkomen, toch kwam er logistiek nogal wat bij kijken om van 160 naar 240 spelers in totaal te gaan. “Je hebt meer banen nodig en we gaan nu naar 48 dartbanen om het toernooi zo goed mogelijk te laten verlopen. Qua ruimte hebben we geen gebrek in de hal, wellicht dat we nog iets moeten gaan schuiven met een aanwezige verkoopstand en het VIP gedeelte, maar daar heb ik alle vertrouwen in”.

Aan het toernooi doen een aantal grote namen mee. Zo staat de Drentse PDC semi- dartsprofessional Jan Dekker als eerste genoteerd op de deelnamelijst. Of de winnaar van 2007, enkelvoudig wereldkampioen Jelle Klaassen, ook nog de wedstrijdvloer betreed is bij de organisatie nog niet bekend.

“Onder de vele namen die zich al in hebben geschreven zitten absoluut geen kleine jongens. Ze spelen hoog in competities en vele andere open wedstrijden. Wie weet wie zich nog aanmeld. Ik verwacht zeer spannende partijen darts op 17 april”, aldus Slotboom.

Inschrijven Open Assen darttoernooi

Inschrijven voor het Open Assen 2016 is nog mogelijk via de website van Open Assen 2016. De kosten van ‘voorinschrijving’ via deze website zijn € 10,- Betaald u liever op de dag zelf? Dat kan, maar zijn de kosten € 12,50,- Bij ‘voorinschrijving’ krijgt u dus € 2,50,- korting op uw deelname aan het Open Assen 2016.

Voor meer informatie en of inschrijven? Klik hier!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen