Meer relaties via datingsite

DELEN

ASSEN – Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat bijna een kwart van de 18 tot 80-jarigen geen vaste relatie heeft. Vooral veel jonge mensen zijn single. Van de 18 tot 29-jarige mannen heeft bijna de helft geen vaste partner, tegenover ruim een derde van de vrouwen.

Dit verschil komt vooral doordat vrouwen jonger aan relaties beginnen en vaak een oudere partner hebben, gemiddeld 3 jaar ouder. Vrouwen van in de twintig hebben vaker een relatie met een mannelijke dertiger dan dat mannen van in de twintig dat hebben met een oudere vrouw.

“ Ruim 35 procent in deze leeftijdsgroep via elkaar via zogeheten 50 plus dating of 50+ dating site” Leeftijdsgroep 50- tot 65 jaar

Boven de 50 jaar, maar vooral boven de 65 jaar, zijn vrouwen vaker alleen dan mannen. Hierbij speelt mee dat vrouwen vaak langer leven dan hun mannelijke partner en dus verweduwen. Tussen 30 en 49 jaar schommelt het aandeel singles rond de 20 procent en zijn er iets meer single mannen.

Dating populair maar ‘ontmoetingen in vrije tijd’ wint van datingsites

Internet wordt steeds meer een middel om een vaste partner te ontmoeten. Van de stellen die in de afgelopen vijf jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13 procent elkaar gevonden via internet. Vooral voor ouderen en gescheiden mensen loopt de zoektocht frequent via een datingsite.

Van de partners die tussen 1998 en 2003 gingen samenwonen had nog minder dan 2 procent elkaar via internet, dating,  ontmoet. Vijf jaar later was dit al bijna 10 procent en tussen 2008 en 2013 steeg het verder naar ruim 13 procent. Van deze stellen leerde ongeveer de helft elkaar kennen via een datingsite. De andere helft kwam wel via internet in contact, maar niet via datingsites.

50 plus dating – datingsite

In de verhouding samenwonende partners, ongehuwd of gehuwd, die elkaar via internet hebben ontmoet wint de leeftijdsgroep 50- tot 65 jaar het. Ruim 35 procent in deze leeftijdsgroep vindt elkaar via zogeheten 50 plus dating of 50+ dating site of gratis datingsites.